Webdesign

Als wij over webdesign spreken, bedoelen we het vertalen van uw bedrijf en uw bedrijfsboodschap naar het internet.  Het concept wordt in een mooi omhulsel gezet om zo de bezoeker van uw website te prikkelen.

In de enge zin is webdesign het ontwerpen van een website. Bij ons houdt dit veel meer in. Een website ontwerpen is op zich niet moeilijk, het is een vak zoals een ander. De juiste website leveren voor de juiste partij, dat is wat ons onderscheidt van de rest. Een verkennend gesprek over uw zaken en uitdagingen laat ons toe een goed beeld te vormen van uw verwachtingen en behoeften. Vanaf dat moment komt onze technische expertise van pas om deze ideeën om te zetten in een functionele website die bij uw bedrijf past en uw bedrijf vooruit zal helpen.

Website ontwerpen

De lay out van de website wordt ontwikkeld naar de wensen en huisstijl van de klant. Deze wordt samen besproken en wordt dan geïmplementeerd. Wanneer een voorbeeld af is kan dit door de klant gevalideerd worden. Aanpassingen kunnen in de ontwikkelfase uiteraard steeds gebeuren. Om het moment dat het design van de website strookt met de wensen van de klant wordt de website een eerste keer online gezet. Vanaf dat moment beginnen we met het toevoegen van inhoud die door de klant wordt aangeleverd. Op deze manier kan de klant online mee volgen hoe de inhoud die hij aanlevert wordt getoond op de website. Uit ervaring weten we dat dit kan helpen om eventuele aanpassingen, aan de indeling van de menu’s bijvoorbeeld, vroegtijdig te signaleren.

Voor de eigenlijke bouw van de website wordt door ons standaard een Content Management System gebruikt (CMS).  Een CMS systeem biedt talloze mogelijkheden, een van de belangrijkste is de gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker. Een CMS systeem laat de eindgebruiker toe om zelf inhoud toe te voegen en aan te passen op de website.  Daarnaast biedt een CMS systeem de mogelijkheid om talloze componenten en modules te integreren in de website, waardoor de website meer wordt dan een verzameling statische webpagina’s met inhoud. Voor meer informatie over CMS klik hier.

Het grote voordeel is dat de klant geen enkele informatica kennis nodig heeft om zijn website aan te passen. Dit spaart heel wat tijd en geld uit, aangezien men niet steeds contact moet opnemen met de ontwikkelaar van de website om een kleine aanpassing door te voeren.

Naast de gebruikelijke zaken waaruit een website bestaat kunnen we ook zorgen voor verschillende opties die de website weer iets extra geven. Denk hier bijvoorbeeld aan een systeem voor project management, een webshop, een reservatiesysteem,…  Voor meer informatie over dergelijke oplossingen klik hier.